Smaak Makers

BBQ Saus

Piggy Mix BBQ Kruiden
Piggy Mix BBQ Kruiden Jord Althuizen - Smokey Goodness

"Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet!"


Ingrediënten:

  • 150g Bruine bastardsuiker
  • 250ml Tomaten passata
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 1,5 eetlepel Worcestersaus
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 1,5 theelepel Gerookte paprikapoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Maizena (om in te dikken)

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de Maizena, in een pannetje en breng op een middelhoog vuur rustig aan de kook.
  2. Laat inkoken tot je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt. Als je de saus nog  wat te dun vind, kun je er eventueel wat maizena aan toe voegen om de saus wat dikker te maken. Begin met een klein beetje maizena en laat rustig pruttelen. Maizena heeft even nodig om zijn "werk" te doen en je wilt niet eindigen met een te dikke saus.
  3. Als de BBQ saus klaar is, kun je hem meteen serveren!

Gerelateerde artikelen