BBQ gerechten

Goosebump Kippie!

BBQ Goosebump Kippie!
BBQ Goosebump Kippie! De Vriendjes!

Recept geleerd tijdens een workshop van “degrillendebroervan”, “depappavan” en “harlembbq”


Algemene informatie

  • Totale tijd: ~ 40 minuten
  • Voorwerk: ~ 10 minuten
  • Bereiding: ~ 20 minuten
  • Rusten: ~ 10 minuten

  • Bereidingswijze: BBQ Indirect 200º Celsius

Ingrediënten

  • 4 stuks Kippendij
  • Goosebump Rub
  • Sojasaus
  • Sesamzaadjes


Voorbereiding

Bereid de barbecue voor op een indirecte warmte van 180º tot 200º Celsius. Wij proberen altijd wat meer richting de 200º Celsius aan te houden, waardoor de kip zeer snel klaar is.

Leg de kippendijen op een snijplank en bestrooi beide zijdes rijkelijk met de Goosebump Rub.


Bereiding

Zodra de barbecue op een stabiele temperatuur is, kun je de dijtjes op het rooster leggen.

Na ongeveer 5-10 minuten draai je het vlees een keer om.

Zodra de kern temperatuur van een dikker stuk vlees rond de 75º-80º Celcius is, dan is het vlees klaar en mag je het van het rooster afhalen.

Leg de kip op een snijplank en snijd het in stukjes. Besprenkel het vlees met wat sojasaus en vervolgens met de sesamzaadjes.

That’s it! Makkelijk en snel!

Eet smakelijk!

Goosebump Kippie!