BBQ gerechten

Grilled Cherry Tomatoes!

Grilled Cherry Tomatoes!
Grilled Cherry Tomatoes! De Vriendjes!

Heerlijk om ook eens wat anders dan vlees op de BBQ te gooien en dit is toch zeker een makkelijk en snel gerecht!


Algemeen

  • Totale tijd: ~ 1 uur
  • Voorwerk: ~ 15 minuten
  • Bereiding: ~ 45 minuten

  • Bereidingswijze: BBQ Indirect 140º-180º Celsius
    (Of meebakken met een ander gerecht)

Ingrediënten

  • 1/2 trosje cherry tomaatjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 gekneusde tenen knoflook
  • 1 ui (Optioneel)
  • Olijfolie
  • Witte Wijn Azijn (Optioneel)
  • Italiaanse kruidenmix
  • Rucola
  • Feta of Mozzarella (of beide)
  • Zout en Peper
  • BBQ schaaltje of aluminium folie

Voorbereiding

Indien je geen BBQ schaaltje hebt, maak dan van de aluminium folie een klein bakje. Schenk hier een klein beetje witte wijn azijn in, zodat de bodem van het bakje net een beetje bedekt is. De azijn is overigens optioneel, wij zelf houden er niet zo van en laten die dus vaak weg.

Leg nu de tomaatjes, de gekneusde knoflook en wat brokken Feta of Mozzarella in het bakje. Indien je het lekker vind, kun je er ook nog wat grof gesneden blokken ui op leggen. Leg bovenop het takje rozemarijn en besprenkel dit alles met wat olijfolie. Breng dit alles wat op smaak met de italiaanse kruidenmix, peter en zout.


Bereiding

Zodra de BBQ op temperatuur is, dan leg je het bakje ergens op het indirecte deel van je BBQ en kun je de deksel sluiten.

Het enige dat je nog hoeft te doen is wachten... Zodra de huid van de tomaatjes opengebroken is, dan is het gerecht klaar!

Leg nu een bedje van rucola. Haal het takje rozemarijn weg en leg de rest van het gerecht bovenop de Rucola. Nu is het geheel klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Grilled Cherry Tomatoes!

Extra Tip

Dit gerecht kun je op vrijwel alle temperaturen maken en leent zich dus uitstekend om mee te bakken met allerlei soorten andere gerechten.
Mocht je na het bakken nog wat vlees op de gril hebben liggen, gooi dan vooral ook de rozemarijn op de hete kolen. Deze zal verbranden en een extra smaakje afgeven aan het vlees.