Iberico Rib Fingers… Om je vingers bij af te likken!
Lekker als snack of op een broodje met een mosterd sausje!
Algemene informatie
- Totale tijd: ~ 1 uur en 40 minuten
- Voorwerk: ~ 10 minuten
- Bereiding: ~ 1 uur en 30 minuten
- Bereidingswijze: BBQ Indirect 150º Celsius
Ingrediënten
- 500 gram Iberico Rib Fingers
- Olijfolie
- Braairub #.2 (Of een andere rub die jij lekker vind)
- Rookhout (Wij kiezen voor appel, maar alle soort fruithout doen het goed)
Voorbereiding
Gezien de voorbereiding zeer makkelijk is, beginnen we met het aansteken van de BBQ. Deze steken we aan op een indirecte 150º Celsius.
Leg het vlees in een kom en schenk er een scheutje olie overheen. Mix het vlees en de olie goed door elkaar, zodat alle vingers bedekt zijn met olie.
Bestrooi het vlees nu met de rub. Gebruik niet teveel rub, want het vlees heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, maar zorg er wel voor dat er een dun laagje rub over het gehele vlees heen zit en mix het dan goed door elkaar zodat het over het gehele vlees heen zit.
Bereiding
Zodra de BBQ op temperatuur is, mogen de vingers op de BBQ.
We laten ze nu ongeveer 90 minuten liggen.
Check na 90 minuten met een cocktail prikker of het vlees gaar is. Zodra de punt van je prikker erin glijdt als boter, is het vlees klaar.
Lekker met een beetje van je favoriete BBQ Saus of een zelf gemaakt knoflooksaus!
Tast toe!
Extra tip!
Zoals op de foto's te zien is, laat dit gerecht zich zeer goed combineren met de Smashed Potato of de Moink Balletjes